Hulp nodig?

Wat is het rookmelderteam?

Als je zelf niet in staat bent om een rookmelder te plaatsen, dan kun je de hulp inroepen van het rookmelderteam.

Ben je zelf, vanwege verminderde mobiliteit, niet meer in staat rookmelders te plaatsen? De snelste manier om je huis van rookmelders te voorzien is iemand in je omgeving te vragen om de rookmelders voor je op te hangen. Lukt dat niet? Dan staat het rookmelderteam voor je klaar. Het rookmelderteam bestaat uit meer dan 3000 vrijwilligers die door de Brandweer zijn getraind en precies weten hoe en waar ze een rookmelder moeten ophangen. In heel Nederland komen ze rookmelder(s) ophangen bij mensen die dat vanwege verminderde mobiliteit niet meer kunnen. Ze nemen dan ook direct een paar veiligheidsstappen met je door. Zo geven ze tips om brand te voorkomen en hoe je jezelf bij brand in veiligheid brengt.  

Hoe schakel je het rookmelderteam in? 
Kun je zelf geen rookmelders plaatsen en is er in je omgeving niemand die dat voor je kan doen? Bel naar de Nederlandse Brandwonden Stichting op 0251 - 275 555, meld je aan een geef je adresgegevens door. Vervolgens wordt er gekeken welke vrijwilliger bij jou in de buurt woont. Per post ontvang je de contactgegevens van de vrijwilliger, met wie je daarna zelf telefonisch een afspraak kan maken.

De vrijwilliger komt op de afgesproken tijd bij je langs, plaatst de rookmelder(s) en geeft een aantal handige tips! De plaatsing door de vrijwilliger is gratis. De rookmelders betaal je zelf. Heb je nog geen rookmelder in huis? Dan kun je ze hier online aanschaffen.

Tips & support

Onze preventieve veiligheidstips

Informatie

Waar plaats ik mijn rookmelders?

regelgeving

Zijn rookmelders verplicht?

Tips & tricks

Hoe onderhoud ik mijn rookmelder?

10 jaar

Wat is een goede
rookmelder?

opties

Welke soorten rookmelders zijn er?

Hoeveel rookmelders heb jij nodig? 

Zorg ervoor dat jij voorbereid bent. Gebruik onze rookmelderwijzer!

Welke rookmelder in jouw huis?Welke rookmelder in jouw huis?